Nyheter - Hva er temperering?

Hva er temperering?

Tempering er en varmebehandlingsprosess som varmeskjøleslegeringmetallprodukter eller deler til en viss temperatur, holder dem i en viss tidsperiode, og kjøler dem deretter ned på en bestemt måte.Herding er en operasjon som utføres umiddelbart etter bråkjøling, og det er vanligvis arbeidsstykket som gjennomgår varmebehandling.Den siste prosessen, så den kombinerte prosessen med quenching og temperering kalles den endelige behandlingen.

https://www.ihrcarbide.com/tungsten-carbide-die/
2. Hovedformålet med quenching og temperering er:
1) Reduser indre stress og sprøhet.Bråkjølte deler har stor belastning og sprøhet.Hvis de ikke tempereres i tide, vil de ofte deformeres eller til og med sprekke.
2) Juster de mekaniske egenskapene til arbeidsstykket.Etter bråkjøling har arbeidsstykket høy hardhet og sprøhet.For å møte de ulike ytelseskravene til ulike arbeidsstykker, kan hardheten, styrken, plastisiteten og seigheten justeres gjennom herding.

https://www.ihrcarbide.com/
3) Stabil arbeidsstykkestørrelse.Herding kan stabilisere den metallografiske strukturen for å sikre at den ikke lenger vil deformeres under etterfølgende bruk.
4) Forbedre kutteytelsen til visse legeringsstål.
Slukkings- og tempereringsprosessen spiller en stor rolle i å forbedre kvaliteten påsementert karbid.Alle aktuellewolframkarbid kald overskrift moldsvil bli bråkjølt og temperert etter sintring.

 


Innleggstid: Mar-12-2024