Nyheter - Forskjellen mellom wolframlegering og sementert karbid

Forskjellen mellom wolframlegering og sementert karbid

Selv om både wolframlegering ogsementert karbider et slags legeringsprodukt av overgangsmetall wolfram, begge kan brukes i romfarts- og luftfartsnavigasjon og andre felt, men på grunn av forskjellen mellom tilsatte elementer, sammensetningsforhold og produksjonsprosess, har ytelsen og bruken til begge også stor forskjell.
Wolframkarbid dør
I. Definisjon

Wolframlegering, også kjent som legering med høy egenvekt, er en legering med wolframpulver som hovedråstoff og nikkel, jern, kobber og andre elementer som hjelpematerialer.Wolframinnholdet er vanligvis mellom 85 % og 99 %.

Sementert karbid, også kjent som wolframstål, det vil si er en legering med ildfast metallkarbid som wolframkarbid som hovedingrediens og kobolt, nikkel, molybden og andre elementer som bindemiddel.Bindemiddelinnholdet er vanligvis mellom 10 % og 20 %.
For det andre ytelsen
wolframkarbid kald overskrift dø
Legering med høy egenvekt har et høyt smeltepunkt, tetthet, styrke og hardhet, bedre plastisitet, varmebestandighet, korrosjonsbestandighet, slagfasthet, oksidasjonsmotstand og skjermingseffekt.

Wolframstål har også lignende egenskaper som wolframlegeringer, selv om dets termiske hardhet og slitestyrkefordeler er ekstremt åpenbare, hovedsakelig i det faktum at det forblir stort sett uendret ved 500 °C og fortsatt har høy hardhet ved 1000 °C.Imidlertid er sprøheten svært høy, så den utfører skjærebehandling.

For det tredje, produksjonsprosessen

Fremstillingstrinn av wolframlegering: 1) materialforberedelse: wolframforbindelser som ammoniumwolframat, hjelpematerialer som nikkel, jern, kobber og andre elementer eller forbindelser;2) pulverfremstilling: det er spraytørkemetode og mekanisk legeringsmetode;3) forming: etter blanding av wolframpulver med formingsmiddel, injiseres ekstrudering i formingsmaskinen, deretter kan kompleksformede deler tilberedes;4) sintring: etter sintringsbehandling er organiseringen av legeringen mer enhetlig og den omfattende ytelsen høyere total ytelse.
tingsten karbid
Trinn for klargjøring av hardmetall: 1) Fjern urenheter på overflatenwolframkarbidpartikler og koboltkorn;2) Knus de ovennevnte materialene og bland dem i mikseren, mal dem deretter for å oppnå legeringspulver;3) Ekstruder legeringspulveret inn i ekstruderingsdysen for å oppnå sementerte karbidforløpere, bland dem deretter med væske og tilsett bindemiddel for å lage metallpulveroppslemming;4) Gjør slurryen til pulver med spraygranulator, sinter og varmebehandle.deretter sintret og varmebehandlet.


Innleggstid: Jun-02-2023